Eredményeink

  

A Balu Sport Egyesület öttusázói rendszeresen indultak és indulnak korosztályos versenyeken, amelyekről több alkalommal jó helyezésekkel, sokszor saját legjobb addigi eredményeiket túlszárnyalva tértek haza. 

 

Minden eredmény felidézésének, vizsgálatának megvan a maga tanulsága és számos alkalommal öröme is. Ebben segítünk - a teljesség igénye nélkül - a fontosabb megmérettetések eredményeinek, jegyzőkönyveinek közzétételével.

A versenyek jegyzőkönyveit a versenyek nevére vagy a megadott hivatkozásra kattintva tudják megnyitni.

 

 

Laser Run Országos Verseny, 2020. 09. 27. Székesfehérvár

JEGYZŐKÖNYV

 

 

Kéttusa Országos Verseny, 2020. 09. 26. Székesfehérvár

JEGYZŐKÖNYV

 

 

Laser Run sorozatzáró verseny, 2020 07. 25. Budapest

Fantasztikus versennyel zárult öttusázóinknak a szezon! Tanítványaink nagyszerűen küzdöttek, felülmúlva önmagukat, és több dobogós helyet is szereztek! Köszönjük szépen nekik ezt az élményt! Köszönettel tartozunk szüleiknek, akik támogatják őket ebben nehéz és szép sportban! Köszönet kollégáimnak akik megteremtik a lehetőséget és kihozzák a maximumot a gyerekekből! Köszönjük a felkészülési lehetőséget a Törökbálinti Sportközpontnak ahol már május közepétől edzhettünk, és a Külker Sportparknak ahol edzőtáborunkat tarthattuk! Köszönjük az Öttusa Szövetségnek, hogy megrendezte ezt a versenyt! Köszönjük támogatónknak a Rokonsportnak, hogy számíthatunk rájuk! 

Fotók versenyről  
https://photos.app.goo.gl/izZ9RhMHV1eTRMZ36

Fotók az edzőtáborból:
https://photos.app.goo.gl/ys3xQ38F6wvQyiuTA

 

 

 

 Magyar Kupa 1. forduló, 2020. 02. 28. Székesfehérvár

JEGYZŐKÖNYV

 

 

BALU SE sikerek a 2019-es budapesti Laser Run Világbajnokságon 

 
2019. szeptember 6-án, a hazai rendezésű Laser Run világbajnokság első napján a BALU SE két versenyzőt delegált a magyar csapatba, Herbák Hannát és Tory Katát a 11 év alattiak korosztályába. Kiváló versenyzéssel Kata világbajnoki ezüstöt nyert, Hanna élete első nemzetközi versenyén pedig hatodikként ért célba. Korosztályukban ők lettek a két legjobb magyar versenyző!
Eredményük hozzájárult ahhoz, hogy Kakas Emma Grétával, az UTE versenyzőjével együtt Magyarország csapata aranyérmet szerezzen.

Szeptember 7-én szombaton, a Laser Run VB második napján a fiúké volt a terep. A BALU SE-t Vigassy Gergő képviselte, higgadt, jó lövészettel, 12 évesen élete első világbajnokságán döntőbe jutott, ahol végül a 24. helyet szerezte meg. 8-án vasárnap a váltók napján Tory Kata (BALU SE) és Záhonyi Miklós (KSI) örületes hangulatot csináltak és izgalmas versenyben nyerték meg Magyarországnak az aranyérmet. Kata annak a Dél afrikai kislánynak adott revansot, aki két nappal korábban egyéniben diadalmaskodott. Miki hibátlan lövészettel és nagyon nagy hajrával tartotta meg a Kata által megszerzett első helyet. Ugyanebben a korosztályban állt rajthoz Herbák Hanna (BALU SE) - Kántor Benedek (MVSI) váltó is, akik a világbajnoki 5. helyet szerezték meg. A családi váltókban Herbák Dóri, Takács-Lissai Máté, Takács András, és versenyzőtársuk, Dávid a harmadik helyet szerezték meg. Ezzel együtt Egyesületünk a 3 nap alatt megnyert 3 aranyérmet, egy ezüstöt és 4 bronzot!

Gratulálunk versenyzőinknek, Németh Richárd lövő, Hellner Donáta futó, és Korach Judit úszóedzőknek, Egervári Hajninak, aki mindig gondoskodik arról, hogy a dolgok és a gyerekek a megfelelő időben a megfelelő helyen legyenek. Köszönet a szülőknek az együttműködésért és azáldozatvállalásért! Köszönjük a Rokonsportnak az értékes támogatást!
 

 A verseny jegyzőkönyveit innen tölthetik le.

 

 

 

Remek év az idei, sok versenyzőt delegálhattunk az ELIT-re és nem mellesleg a VB-re is kijutott több versenyzőnk!

 

Elit kéttusa egyéniben 4 fő jutott be és van két tartalék versenyző:

U10 lány: Bieber Maja, tartalék: Csányi Rózi
U11 lány: Tory Kata
U12 fiú: Vigassy Gergő tartalék
U13 fiú: Holló Martin
U14 fiú: Tory Andris
 
 
Elit kéttusa váltóban 2 váltó jutott be és három tartalék:
 U10 lány tartalék
U11 lány
U12 mix
U13 fiú tartalék
U15 mix váltó tartalék
 
 
Elit Laser Run-ban: 7 versenyző jutott be:
 U11 lány: Tory Kata, Herbák Hanna, Bieber Maja, Csányi Rózi,
U13 fiú: Vigassy Gergő, Holló Martin
U15 fiú: Tory Andris       
 
 
VB delegáltak:
U11 lány: Tory Kata, Herbák Hanna, (Bieber Maja és Csányi Róza várólistán);
U13 fiú: Vigassy Gergő, (Holló Martin várólistán);
U15 fiú: várólistán: Tory Andris
U19 fiú: várólistán: Bieber Bendegúz

 
A kategória nevére kattintva érhetők el a kéttusa Elit Bajnokság egyéni, kéttusa Elit Bajnokság váltó, illetve Laser Run Elit Bajnokság egyéni listái.
 
Gratulálunk a versenyzőknak és edzőiknek a kiváló szereplésért és felkészítésért!

 
 

LASER RUN Országos Bajnokság, Székesfehérvár, 2019. 07.12. 

 
Az U11 lány kategória versenyzője, Tory Katalin a tőle megszokott profizmussal lőtt és futott, majd érkezett be az első helyen, ezzel megszerezve a bajnoki címet. Herbák Hanna eddigi legjobb időeredményével a második helyen ért célba, amivel első dobogós helyét szerezte meg Laser Run versenyen. Bieber Maja kicsivel elmaradva legjobbjától a 8., Csányi Róza pedig egyéni rekorddal a 11. helyen ért célba. Hebák Dóra a 9-10 évesek között versenyzett saját korosztály híján és 40 másodpercet javított saját egyéni legjobbján, amivel a 26. helyet érte el.
A Magyar Kupa fordulókkal ellentétben ezen a versenyen volt csapatverseny is. Az elmúlt versenyek tapasztalatai alapján bíztunk abban, hogy dobogós helyre sikerül odaérni, de minden várakozást felülmúlva, a lányok (Tory Katalin, Herbák Hanna, Bieber Maja) szenzációs teljesítményükkel a dobogó legfelső fokára állhattak fel. 
 
U13 lány: Keresztes Cynthia (tiszteletbeli Balu SE, egyébként Jövő SC. versenyző) volt az egyetlen indulónk ebben a korosztályban a lányok között, aki a 24. helyet szerezte meg.
U13 fiú: ebben a korosztályban Holló Martinnak sikerült egyesületünkből a legjobb helyezést elérni ezen a versenyen, eddigi legjobb eredményétől egy másodperccel elmaradva a 12. helyen ért célba, rögtön utána, a 13. helyen érkezett Vigassy Gergő. Hornok Levente idei második legjobb helyezését érte el, 31. lett a 48 fős mezőnyből.
 
U15 lány: Czeiler Lili a 47. helyezést érte el az 51 fős mezőnyből.
 
U15 fiú: Tory András egész éves jó teljesítményét most is megtartva, egy kör kivétellel, 9mp alatti lőidőkkel, és erős futásaival a 12. helyet szerezte meg az Országos Bajnokságon. Visontai Dávid a 49. helyet szerezte meg, előző versenyéhez hasonló higgadt és jó lövészettel.
 
 
KÉTTUSA EGYÉNI OB, Székesfehérvár, 2019. 07.13.
 
A 64 fős U10-es lány mezőnyben Bieber Maja (8. futóidővel) a 16., Herbák Dóri a 21., Csányi Róza a 22. helyen végzett. Dóri egyébként a 2011-es születésűek közül a 4. lett. Az U11-es lányoknál 38 indulóból Tory Katalin legjobb futóidővel (és a fiúk közül is csak egy versenyző előzte meg!) a 4., Herbák Hanna a 22. helyen zárta a versenyt. Az U12-es fiúknál Vigassy Gergő 39 versenyző közül a 21. lett. Az U13-as fiúknál 31-en indultak. Holló Martin a 18., Hornok Levi a 24. lett. Az U14-es fiúknál Tory Andris 5. futóidővel a 11., Visontai Dávid pedig futásban új egyéni rekordot felállítva a 33. helyen végzett. U15-ös lányoknál Czeiler Lili a 24. lett. Az U10-es lányok (Maja, Róza, Dóri) 13 csapatból a 4.-ek lettek.
 
 
KÉTTUSA VÁLTÓK, Székesfehérvár, 2019. 07.14. 
 
Vasárnap a rövidebb távokon felszabadultan versenyző gyerekek majdnem mindegyike javított egyéni legjobbján. Eredményeink pedig következők lettek a váltóversenyekben:
U10-es leány korosztályban Herbák Dóri és Csányi Róza 8. lett.
U11-ben a lányoknál Tory Katali és Bieber Maja a 7. helyen végzett.
U12 mix váltónk Herbák Hannával és Vigassy Gergővel szintén 7.lett.
U13-as fiú váltónk Holló Martinnal és Hornok Levivel a 6. helyen végzett.
U14-es fiaink (Tory Andris és Csányi Peti) 7., míg az U15-ös mix váltónk Czeiler Lilivel és Visontai Dáviddal a 9. helyen futott be.
 
Volt tanítványunk Fodor Balázs már a Honvéd színeiben háromtusa egyéniben negyedik lett, csapatban pedig csapatban aranyérmes, Laser Run-on csapatban bronzérmes, és váltóban szintén bronz csillogott a nyakában.
 
Sok szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és edzőnek! Köszönjük a támogatást a szülőknek, és kollégáimnak a felkészítést!

 

 

 Laser Run Magyar Kupa, Székesfehérvár, 2019. 05. 04.

 

A májusi versenynek már némi rutinnal vágott neki minden versenyzőnk, igaz, ketten először próbálták ki magukat Laser Run típusú versenyen. 

Két dobogós helyezéssel büszkélkedhetünk,Tory Katalin I. helyen, Vigassy Gergő pedig III. helyen végzett és számos egyéni rekord és szép eredmény született. 

 
U11 lányok (33 induló): Tory Katalint szerencsére ezen a versenyen sem tudták megszorongatni, nagyon gyors lövészettel, és erős futásaival az első helyen végzett. Bieber Maja javítva előző verseny eredményén a 14. helyen végzett. Herbák Hanna és Csányi Róza némileg elmaradva előzőleg elért időeredményüktől a 20. és 24. helyen zárták a versenyt.

U13 lányok (59 induló): az ismét népes mezőnyből Herbák Emma egyéni rekordjával a 34. helyen végzett, mint később kiderült nem 100%-os egészségi állapotban. Hősiesen versenyzett. Keresztes Cynthia nálunk vendégeskedő, nem saját versenyzőnk pedig a 9. helyet szerezte meg nagyon erős futással és magabiztos lövészetekkel.

U13 fiúk (53 induló): Vigassy Gergő túlszárnyalta előző versenyeredményét, amivel a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát. Holló Martin fél percet javítva előző eredményén a 7. helyet szerezte meg. Hornok Levente rossz közérzettel, de kitartással futotta és lőtte végig a versenyt, és a 40. helyen végzett.

U15 lányok (56 induló): Czeiler Lili eddigi legjobb verseny teljesítményét nyújtva, nagyon összeszedett lövészetekkel, egyéni rekorddal zárta a versenyt az 52. helyen.

U15 fiúk (49 induló): Tory Andris futásban is magas szintet hozva, átlag 12 másodperces lövészeteivel a 13. helyen zárt, javítva előző eredményén. Csányi Péter majdnem egy perccel javítva előző versenyeredményén a 39. helyet szerezte meg. Visontai Dávid első Laser Run versenyén szépen teljesítve a 48. helyen végzett. 

Open kategóriában indult Bieber Bendegúz (2002) aki 8. és Németh Ricsi (1988) lövőedzőnk, aki 6. helyezést ért el.

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő edzőiknek!
 
 
 
ELIT Bajnokság, 2018. október 6.

A BALU SE öttusa csapatának 4 tagja vehetett részt az ELIT bajnokságon. Ennek a versenynek az a különlegessége, hogy korosztályonként csak az éves munkája és eredményei alapján kiválasztott a legjobb 16 fő versenyző vehet részt. 

Csapatunk tagjai és elért helyezéseik:
 
Bieber Maja 16.
Holló Martin 15. 
Tory Andris  12.
Tory Kata 1.

Köszönjük szépen minden szülő türelmet és támogatását, valamint edzőink, Hellner Donáta és Korach Judit odaadó munkáját!
 

 

 

 

 Laser Run Világbajnokság, Dublin, 2018 szeptember

 

 

Aranyérmet nyert a Haraszin Linda és Tory Andris váltó az U13-as korosztályban, a Kállai-Simóka Nóri és Solt Matyi  váltó pedig az előkelő 6. helyet szerezte meg.

 

A több, mint 20 nemzet 450 versenyzőjének részvételével rendezett világbajnokság egyéni számaiban is derekasan helytálltak Egyesületünk sportolói. A legtöbbjük javított egyéni legjobbján, Solt Maja 33. Solt Matyi 9. Tory Andris 18. Tory Kata pedig 9 évesen világbajnoki 5. helyet szerzett. 

 

Gratulálunk nekik és nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönet a felkészítő edzőknek Hellner Donátának és Németh Richárdnak, továbbá mindenkinek, aki hozzájárult versenyzőink sikeréhez! 

 

A Magyar Öttusa Szövetség összefoglalóját a Világbajnokság egyéni versenyszámairól itt olvashatja, a váltókról szólót pedig ide kattintva láthatja. 

 

 

  

 

Öttusa Országos Bajnokság, Budapest, július 28-31. 

 

A BALU SE öttusázói a kánikula ellenére is remekül szerepeltek az országos bajnokságon. Nagy öröm, hogy egyéniben Tory Kata ezüstérmet, Solt Matyi (akit a Honvéd készített fel) bronzérmet, és a Bieber Bendegúz - Solt Matyi váltó szintén bronzérmet szerzett. Köszönöm szépen kollégáimnak, a Budapesti Honvéd öttusa szakosztályának, a RokonSportnak, és a gyermekek szüleinek segítségét!

 

07.28. Kéttusa OB egyéni jegyzőkönyv:
https://drive.google.com/…/15wTDjy3X-iWCmdvHZXwZ03reo…/view…

 

07.29. Kéttusa OB váltó jegyzőkönyv:
https://drive.google.com/…/13rd5qmY0PPiDXbdLGInTs2ziT…/view…

 

07.30. Háromtusa OB egyéni jegyzőkönyv:

https://drive.google.com/…/1YAUxqJyfljdffTnTOy-YQdOo5…/view…

 

07.31. Háromtusa OB váltó jegyzőkönyv:
http://www.pentathlon.hu/eredmenyek-reszletes/1134/

 

 

 

MK4, Ludovika, 2018. május 25.

 

 Remekelt az U15-U17 korosztály versenyén a BALUSWIM csapata. Czeiler Lili lövészetben remek eredményt ért el, Solt Maja úszásban, Bieber Bendegúz pedig mind úszásban, mind kombiban javított az egyén legjobbján. 

Gratulálunk Nekik és edzőiknek!
 
 
A verseny JEGYZŐKÖNYVE
 
 
 

 

Magyar Kupa forduló, Kecskemét, 2018. május 7.

 

A Világkupa versennyel párhuzamosan egy Magyar Kupa fordulónak is otthont adott Kecskemét, ahol Czeiler Lili, Solt Maja és Bieber Bendegúz is a várakozásainknak megfelelően szerepelt. Czeiler Lili úszásban az eddigi legjobb eredményén is javított. 

 

A verseny JEGYZŐKÖNYVE


 

 

MK3 forduló, Csepel, 2018. május 12-13.

 

A 9 - 13 éves korosztályban Tory Kata első lett, ugyanitt Bieber Maja javított legjobbján és a mezőny első harmadában végzett (23/69). Vigassy Gergő - aki nemrég igazolt hozzánk - megúszta egyéni legjobbját, mint ahogy Kelemen Ádám is. Holló Martin a mezőny 51 indulójából a 29. helyet tudta megszerezni. Tory András minden tekintetben remekelt, javított egyéni legjobbján úszásban és törött lábujjal futotta végig a távot, ahol 9. lett a 39 fős mezőnyben, így a közelébe került az ELIT bajnokságnak. Ugyanebben a korosztályban Csányi Péter 39. lett. A verseny másnapján a Czeiler - Solt váltó 9. helyezést ért el! 

Köszönjük szépen versenyzőinknek a remek eredményeket, a szülőknek az áldozatos támogatást, és kollégáimnak a segítséget, az odaadó felkészítést!

 

 A verseny JEGYZŐKÖNYVE 05.12.


A verseny JEGYZŐKÖNYVE 05. 13.


 

 

 

Két- és Háromtusa Országos Bajnokság, Törökbálint, 2016.10.06-07

 

 

 

Kéttusa Országos Bajnokság, Hódmezővásárhely, 2016.10.01-02.

 
 
 
 

Két és Háromtusa Országos Bajnokság, Mór 2015.10.02-03. 

 

Versenyzőink 2 ezüst és 2 bronzéremmel tették emlékezetessé számunkra a 2015. október elején, Móron megrendezett Két és Háromtusa Országos Bajnokságot. Szakosztályunkat 14 versenyző képviselte az 575 fős mezőnyben. Az U15-ös csapat és az U15-ös fiú váltó ezüstéremmel, az ifi "B" Mix és az U14-es fiú váltó pedig bronzéremmel tért haza a megmérettetésről.  

 A verseny teljes jegyzőkönyve ITT  tekinthető meg.

 

   

 

 

 

Decathlon Háromtusa MK Székesfehérvár, 2016.03.18.

 

A BSE öttusázói remek teljesítményt níújtottak a Székesfehérváron megrendezett Decathlon Háromtusa MK 1. fordulójában. A Verseny jegyzőkönyve  ITT található.

 

 

  

 

 

 Pontszerző eredmények összesítése 2014 óta

 

Összesítettük a BALUSWIM SE öttusázói által 2014 őszétől elnyert pontszerző helyeket, amelyek ide kattintva megtekinthetőek.